Roefelplaatsen

Al bijna 25 jaar wordt er in Nederland geroefeld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens een roefeldag kunnen kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels en organisaties in Rijssen en waar mogelijk actief meehelpen. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepsgroepen, werkzaamheden en hobby's. Ieder jaar gaan in tientallen Nederlandse gemeenten duizenden kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan honderden bedrijven, organisaties en verenigingen, oftewel: de Roefelplaatsen.

Wie komen er roefelen?

De Roefeldag in Rijssen is voor 2020 geannuleerd. In 2021 hopen we de Roefeldag weer op te kunnen zetten, maar op dit moment is een nieuwe datum nog niet bekend.

Tijdens de Roefeldag komen groepjes van 4 tot 5 kinderen van groep 8 van de basisschool met een volwassen begeleider 45 minuten bij jullie roefelen en gaan dan verder naar een nieuwe Roefelplaats.

Wie regelt de Roefeldag?

De Roefeldag wordt georganiseerd door vrijwilligers die ondersteund worden door ViaVie Welzijn. Je opent de deuren van je bedrijf of instelling op die dag en jij of een medewerker begeleidt een of meer groepjes kinderen bij de activiteit. Middels een door ons verstrekte Roefelposter kun je  jouw bedrijf als Roefelplaats herkenbaar maken.

Alle Roefelplaatsen zijn welkom

- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel;
- een etalagepop aankleden in een winkel;
- bomen snoeien;
- broodjes bakken;
- boeketten maken bij een bloemist;
- dieren verzorgen;
- een schilderij maken, etc.

Publiciteit
De beste reclame? Jouw roefelactiviteit! Op onze website (www.roefeldag-rijssen.nl) wordt middels een 'eigen' pagina aandacht besteed aan alle deelnemende bedrijven, winkels en organisaties. En de Roefeldag zal regelmatig in de lokale media verschijnen, verwachten wij.

Doe je mee?

Wil je  meedoen als Roefelplaats? Geweldig!! Meld je bedrijf dan vandaag nog aan door te klikken op de hiernaast opgenomen knop 'bedrijf aanmelden'. Wij zullen de informatie van je bedrijf zo spoedig mogelijk verwerken waarna je bedrijf wordt opgenomen in de lijst met Roefelplaatsen.

Vrienden van het Roefelen
Deelnemen aan de Roefeldag is gratis voor alle kinderen en bedrijven. Bedrijven, scholen en particulieren die het roefelen een warm hart toedragen nodigen wij daarnaast van harte uit om vanaf € 25,- 'Vriend van het Roefelen" te worden.

Graag tot ziens op de Roefeldag!

 

Copyright © 2021 Stichting Roefeldag Rijssen - - info@roefeldag-rijssen.nl - - Alle rechten voorbehouden.